Sök efter recept

Vihreä tankoparsakeitto

Portioner
Ohje
  • 400 g vihreää tankoparsaa
  • 1 sipuli
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • valkopippuria
  • Puhdista tankoparsat. Leikkaa parsannuput talteen. Jäljelle jääneestä tankoparsasta poista ensin puumainen tyvi. Jos kuori tuntuu sitkeältä, voit kuoria sen pois.
  • Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, tankoparsan varret sekä sipuli. Keitä noin 10 minuuttia kannen alla. Siivilöi tankoparsa ja sipuli keitinliemestä. Säästä liemi.
  • Soseuta parsa ja sipuli monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Lisää kasvissose takaisin keitinliemeen.
  • Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja lisää keittoliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Keitä noin 3 minuuttia. Mausta pippurilla.
  • Keitä parsannuppuja erikseen vedessä muutama minuutti ja lisää keittoon tarjolle vietäessä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Raparperi, parsa, yms