Vihreä tankoparsakeitto
Portioner
Ohje
- 400 g vihreää tankoparsaa
- 1 sipuli
- 7 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- valkopippuria
- Puhdista tankoparsat. Leikkaa parsannuput talteen. Jäljelle jääneestä tankoparsasta poista ensin puumainen tyvi. Jos kuori tuntuu sitkeältä, voit kuoria sen pois.
- Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, tankoparsan varret sekä sipuli. Keitä noin 10 minuuttia kannen alla. Siivilöi tankoparsa ja sipuli keitinliemestä. Säästä liemi.
- Soseuta parsa ja sipuli monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Lisää kasvissose takaisin keitinliemeen.
- Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja lisää keittoliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Keitä noin 3 minuuttia. Mausta pippurilla.
- Keitä parsannuppuja erikseen vedessä muutama minuutti ja lisää keittoon tarjolle vietäessä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: