Sök efter recept

Varhaiskaalia maitokaalin tavoin

Portioner
Ohje
  • 600 g varhaiskaalia
  • 4 kesäporkkanaa
  • 6 varhais- tai kesäperunaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • muutamia maustepippureita
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl hienonnettuja sipulinvarsia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai tilliä
  • Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi, viipaloi porkkanat ja lohko pestyt perunat. Keitä kiehuvassa, suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdellä sekä sipulinvarsisilpulla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  • Lisää kattilaan ruokakerma, kuumenna ja sekoita. Lisää tuoretta ruohosipulia ja basilikaa tai tilliä. Tarjoa kaalipata ruisleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti