Varhaiskaalia maitokaalin tavoin
Portioner
Ohje
- 600 g varhaiskaalia
- 4 kesäporkkanaa
- 6 varhais- tai kesäperunaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- muutamia maustepippureita
- 1 laakerinlehti
- 2 dl hienonnettuja sipulinvarsia
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai tilliä
- Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi, viipaloi porkkanat ja lohko pestyt perunat. Keitä kiehuvassa, suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdellä sekä sipulinvarsisilpulla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Lisää kattilaan ruokakerma, kuumenna ja sekoita. Lisää tuoretta ruohosipulia ja basilikaa tai tilliä. Tarjoa kaalipata ruisleivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti