Vaniljainen omenapiirakka
Portioner
Taikina
- 125 g margariinia tai voita
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 valkuainen
- 4 hapahkoa omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 keltuainen
- 2 rkl sokeria
- 1 tl perunajauhoja
- 1.5 tl vanilliinisokeria
- Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää valkuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina jauhotetulla kädellä voideltuun, halkaisijaltaan 24 – 26 cm:n piirakkavuokaan, öohjalle ja reunoille . Voit käyttää piirakan paistamiseen myös irtoreunaista tasapohjaista kakkuvuokaa. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Halkaise omenat, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä omenaviipaleet piiraspohjalle kauniisti limittäin. Ripottele päälle sokeria. Paista piirakkaa 225 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia. Sekoita kerman joukkoon muut aineet ja kaada piirakalle. Jatka paistamista vielä 15 – 20 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: