Valkosipuli-fenkolikeitto
Portioner
Ohje
- 0.075 kg rypsiöljy
- 0.075 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.8 kg salaattifenkoli, viipale, tuore
- 2.25 kg vesi
- 0.45 kg sulatejuusto, viherpippuri, 22 %
- 0.075 kg vehnäjauho, puolikarkea
- 0.45 kg maito, rasvaton
- 0.025 kg basilika, pilkottu, tuore
- 0.02 kg oregano, pilkottu, tuore
- 0.075 kg kevätsipuli, pilkottu, tuore
- 0.1 kg paahdettuja leipäkuutioita
Kuumenna öljy padassa ja kiehauta valkosipulimurska.
Lisää suikaleiksi leikatut salaattifenkolit.
Kypsennä 5 minuuttia.
Lisää vesi ja paloiteltu juusto. Keitä 15 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot ja maito. Kaada seos pataan koko ajan sekoittaen.
Kypsennä 10 minuuttia.
Lisää silputut tuoreyrtit ja kevätsipuli sekä tarvittaessa suolaa. Kiehauta.
Tarjoa keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.
Vinkki: Voit käyttää fenkolin tilalla porkkanaa.
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät