Sök efter recept

Välimeren vihanneskeitto

Portioner
Ohje
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 7.5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tlk kidneypapuja (à 400g)
  • tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat, paloittele lehtiselleri ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Lohko tomaatit.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattisose, sipulit ja porkkana. Kuullota muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  • Lisää lehtiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutaman minuutin ajan.
  • Lisää tomaatit, kasvisliemikuutio ja pippuri. Hauduta 10 minuuttia.
  • Lisää lopuksi valutetut pavut. Kuuemnna ja mausta basilikalla.

Vinkki: Voit tarjota keiton parmesaaniraasteen ja peston kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät