Välimeren vihanneskeitto
Portioner
Ohje
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 tomaattia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 7.5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- rouhittua mustapippuria
- 1 tlk kidneypapuja (à 400g)
- tuoretta, hienonnettua basilikaa
- Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat, paloittele lehtiselleri ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Lohko tomaatit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattisose, sipulit ja porkkana. Kuullota muutaman minuutin ajan sekoitellen.
- Lisää lehtiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaatit, kasvisliemikuutio ja pippuri. Hauduta 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi valutetut pavut. Kuuemnna ja mausta basilikalla.
Vinkki: Voit tarjota keiton parmesaaniraasteen ja peston kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät