Sök efter recept

Välimeren värivuoka

Välimeren värivuoka
Portioner
Ohje
  • 4 paprikaa
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 3 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk mustia kivettömiä oliiveita
  • 1 sitruunan mehu
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 pyöräytystä mustapippurimyllystä
  • 2 oksaa tuoretta oreganoa
  • 200 g halloumi- tai fetajuustoa
  • Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa paprikat kookkaiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut sipulit.
  • Siirrä kasvikset uunivuokaan. Lisää valutetut oliivit sekä keskenään sekoitetut sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippurirouhe. Aseta oreganonoksat kasvisten päälle.
  • Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Viipaloi tällä välin juusto.
  • Ota vuoka uunista ja sekoita kasviksia, lisää juustoviipaleet kasvisten päälle. Juuston päälle voit vielä valuttaa tilkan oliiviöljyä.
  • Paista edelleen noin 10 – 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Nauti heti esimerkiksi rapean leivän kanssa.

Vinkki:
Kasvisruokailija voi korvata halloumin kiinteällä tofulla. Ennen käyttöä marinoi tofuviipaleita yön yli esimerkiksi oreganolla ja timjamilla maustetun balsamietikan, tomaattipyreen ja oliiviöljyn seoksessa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät