Välimeren värivuoka
Portioner
Ohje
- 4 paprikaa
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 3 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 tlk mustia kivettömiä oliiveita
- 1 sitruunan mehu
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 3 pyöräytystä mustapippurimyllystä
- 2 oksaa tuoretta oreganoa
- 200 g halloumi- tai fetajuustoa
- Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa paprikat kookkaiksi paloiksi. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut sipulit.
- Siirrä kasvikset uunivuokaan. Lisää valutetut oliivit sekä keskenään sekoitetut sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippurirouhe. Aseta oreganonoksat kasvisten päälle.
- Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Viipaloi tällä välin juusto.
- Ota vuoka uunista ja sekoita kasviksia, lisää juustoviipaleet kasvisten päälle. Juuston päälle voit vielä valuttaa tilkan oliiviöljyä.
- Paista edelleen noin 10 – 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Nauti heti esimerkiksi rapean leivän kanssa.
Vinkki:
Kasvisruokailija voi korvata halloumin kiinteällä tofulla. Ennen käyttöä marinoi tofuviipaleita yön yli esimerkiksi oreganolla ja timjamilla maustetun balsamietikan, tomaattipyreen ja oliiviöljyn seoksessa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät