Välimeren raikas kurkkusalaatti
Portioner
Ohje
- 2 rkl kapriksia
- 2 kurkkua
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 sipuli
- 200 g feta- tai salaattijuustoa
- 1.5 rkl sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
- 0.5 dl tuoretta minttua
- rouhittua mustapippuria
- Leikkaa kurkut pitkittäin halki ja koverra siemenet pois pienen lusikan avulla. Leikkaa koverretut kurkunpuolikkaat viipaleiksi.
- Halkaise tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kasvikset. Murenna joukkoon juusto ja lisää kaprikset.
- Sekoita sitruunanmehu, öljy, rouhittu mustapippuri ja hienonnettu minttu keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.Tarjoa sellaisenaan maalaisleivän kanssa tai grillaa rinnalle esimerkiksi broileria tai kalaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät