Sök efter recept

Vadelmamunakas

Portioner
Ohje
  • 1 kpl vaalea paahtoleipäviipale
  • paistamiseen juoksevaa margariinia
  • 1 dl ruoka- tai ranskankermaa
  • 3 kpl munaa
  • 0.75 dl sokeria
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.25 tl suolaa
Tarjoiluun
  • 4 dl vadelmia
  • 2 rkl tomusokeria
  • Poista leivästä kuoret ja murenna loppu viipale kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, munat, sokerit ja ripaus suolaa. Vatkaa kevyesti.
  • Kuumenna pinnoitettu paistinpannu, lisää tilkka rasvaa ja kaada munakasseos pannulle.
  • Sekoittele munakasmassaa muutaman kerran ja pane pannun päälle kansi. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä.
  • Lisää hyytyneelle, mutta vielä mehevän kostealle pinnalle vadelmat. Kuumenna hetki ja valuta munakas tarjoiluvadille.
  • Puuteroi pinta tomusokerilla, jonka voit tupruttaa päälle tasaisesti teesiivilän läpi.
  • Tarjoa marjamunakas lämpimänä aamu- tai välipalalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät