Vadelmamunakas
Portioner
Ohje
- 1 kpl vaalea paahtoleipäviipale
- paistamiseen juoksevaa margariinia
- 1 dl ruoka- tai ranskankermaa
- 3 kpl munaa
- 0.75 dl sokeria
- 0.5 tl vaniljasokeria
- 0.25 tl suolaa
- 4 dl vadelmia
- 2 rkl tomusokeria
- Poista leivästä kuoret ja murenna loppu viipale kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, munat, sokerit ja ripaus suolaa. Vatkaa kevyesti.
- Kuumenna pinnoitettu paistinpannu, lisää tilkka rasvaa ja kaada munakasseos pannulle.
- Sekoittele munakasmassaa muutaman kerran ja pane pannun päälle kansi. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä.
- Lisää hyytyneelle, mutta vielä mehevän kostealle pinnalle vadelmat. Kuumenna hetki ja valuta munakas tarjoiluvadille.
- Puuteroi pinta tomusokerilla, jonka voit tupruttaa päälle tasaisesti teesiivilän läpi.
- Tarjoa marjamunakas lämpimänä aamu- tai välipalalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät