Vadelmalikööri
Portioner
Ohje
- 1 l vadelmia
- 1 l maustamatonta viinaa
- 8 dl sokeria
- 1 kpl vaniljatanko
- Puolita vaniljatanko pitkittäin ja edelleen puoliksi. Mittaa kaikki ainekset puhtaisiin pulloihin. Sekoittele heilutellen muutamia kertoja.
- Säilytä pullot parin päivän ajan huoneenlämmössä. Heiluttele pulloja muutamia kertoja, jotta sokeri liukenee.
- Anna juoman maustua jääkaapissa vähintään kolme viikkoa, mutta likööri saa mielellään tekeytyä useita kuukausia, vaikka vuoden. Jälleen hölskyttele muutaman kerran.
- Siivilöi juoma ennen tarjoamista. Voit pullottaa sen edelleen pieniin pulloihin ja lahjoittaa esimerkiksi joulutervehdyksenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: