Vadelmakakku
Portioner
Ohje
- 150 g rasiamargariinia
- 1.75 dl sokeria
- 2 munaa
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 l vadelmia
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 rkl tomusokeria
- 0.5 l vadelmia
- Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan käännellen.
- Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se korppujauholla. Painele noin puolet taikinasta jauhotetuin käsin kevyesti vuoan pohjalle ja nosta taikinaa hieman reunoillekin.
- Lisää puoli litraa vadelmia taikinapohjalle ja sirottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. Nostele loppu taikina ruokalusikan avulla nokareina marjojen päälle. Älä painele taikinaa vaan anna pinnan jäädä rosoiseksi ja vadelmat saavat paikoitellen näkyä taikinan lomasta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan.
- Anna kakun hieman jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta tarjoiluvadille. Tupruta pinnalle tomusokeria esimerkiksi teesiivilän läpi. Lisää kakun keskelle vadelmia runsaana kekona.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: