Vadelma-jogurttihyytelö
Portioner
Ohje
- 3.5 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl sokeria
- 5 dl vadelmia
- 3 kpl liivatelehtiä
- 0.5 dl marjamehua
- 2 dl vadelmia
- Anna liivatelehtien liota kylmässä, väljässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita tällä välin jogurttiin vadelmat ja sokeri.
- Liuota puserretut liivatteet tilkkaan kiehuvaa mehua ja kaada seos ohuena nauhana sekoittaen jogurtti-marjaseokseen.
- Kaada hyytymään tarjoilukulhoon ja siirrä peitettynä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
- Tarjoa jogurttihyytelö vadelmien kanssa välipalaksi tai jälkiruoaksi.
Vinkit:
Voit vaihtaa jogurtin 3,5 dl:aan piimää tai rahka-kermaseokseen: yhdistä tölkilliseen (250 g) maitorahkaa 1 dl kermaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: