Uunitomaatit
Portioner
Ohje
- 500 g (luumu)tomaatteja
- suolaa
- sokeria
- öljyä
- balsamietikkaa
- valkosipulin kynsiä
- tuoretta timjamia
- tuoretta basilikaa
- Puolita tomaatit ja laita puolikkaat uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin.
- Ripottele puolikkaille vähän suolaa ja sokeria sekä pirskota öljyä jä balsamietikkaa.
- Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi lastuiksi. Ripottele tomaatinpuolikkaiden päälle valkosipulilastuja sekä tuoreyrttejä.
- Kypsennä tomaatteja uunissa 200 asteessa 30 minuttiia.. Laske lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä tomaatteja vielä noin 15 minuuttia.
- Tarjoa tomaatteja paistetun tai grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: