Sök efter recept

Uunikurkut

Portioner
Ohje
  • 3 kurkkua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1.5 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 pieni sipuli
  • ripaus valkopippuria
  • 3 rkl pullomargariinia tai öljyä
  • 0.5 dl persiljaa tai kirveliä hienonnettuna
  • Halkaise kurkut pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkunpuolikkaat vielä kerran halki ja tämän jälkeen noin 6 cm:n paloiksi.
  • Sekoita viinietikka, sokeri ja suola. Kaada seos kurkkujen päälle ja sekoita niin, että kaikki kurkunpalat maustuvat. Anna vetäytyä vähintään tunnin ajan.
  • Valuta ylimääräinen neste pois siivilässä. Halutessasi kuivaa kurkkupalat vielä talouspaperilla tai pyyhkeellä.
  • Pane kurkkupalat uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettu sipuli, valkopippuri ja yrtit. Valuta päälle margariinia tai öljyä.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia. Kurkkujen tulee jäädä rapsakoiksi ja saada hieman väriä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät