Uunikurkut
Portioner
Ohje
- 3 kurkkua
- 1 rkl viinietikkaa
- 1.5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 pieni sipuli
- ripaus valkopippuria
- 3 rkl pullomargariinia tai öljyä
- 0.5 dl persiljaa tai kirveliä hienonnettuna
- Halkaise kurkut pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkunpuolikkaat vielä kerran halki ja tämän jälkeen noin 6 cm:n paloiksi.
- Sekoita viinietikka, sokeri ja suola. Kaada seos kurkkujen päälle ja sekoita niin, että kaikki kurkunpalat maustuvat. Anna vetäytyä vähintään tunnin ajan.
- Valuta ylimääräinen neste pois siivilässä. Halutessasi kuivaa kurkkupalat vielä talouspaperilla tai pyyhkeellä.
- Pane kurkkupalat uunivuokaan. Ripottele päälle hienonnettu sipuli, valkopippuri ja yrtit. Valuta päälle margariinia tai öljyä.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia. Kurkkujen tulee jäädä rapsakoiksi ja saada hieman väriä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät