Tosca-omenapaistos
Portioner
Ohje
- 4 hapahkoa omenaa
- 50 g margariinia
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1.5 rkl vehnäjauhoja
- 0.5 dl maitoa
- 50 g rouhittuja manteleita tai mantelilastuja
- Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
- Levitä omenalohkot laakeahkoon, voideltuun uunivuokaan.
- Sulata kattilassa margariini tai käytä pullomargariinia. Lisää joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja maito. Anna seoksen kiehahtaa.
- Sekoita joukkoon mantelirouhe tai mantelilastut. Kaada seos vuokaan omenalohkojen päälle.
- Kypsennä paistosta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25 – 30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset