Sök efter recept

Tosca-mustaherukkapiirakka

Portioner
Taikina
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 keltuainen
Täyte
  • 5 dl mustaherukoita
  • 0.5 dl mustaherukkalikööriä
  • 75 g margariinia
  • 130 g pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 0.75 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • Sekoita pohjataikinan vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Nypi jauhoseokseen margariini ja sekoita lopuksi keltuainen. Anna taikinan tasaantua 30 minuuttia kylmässä.
  • Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reuna foliopaperilla ja esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Survo täytteen mustaherukat ja sekoita joukkoon likööri.
  • Sulata toscakuorrutuksen margariini ja sekoita rasvaan muut ainekset.
  • Poista esipaistetun pohjan reunoilta folio, täytä pohja marjatäytteellä ja levitä päälle toscakuorrutus.
  • Paista piirasta 225 asteessa noin 10 – 15 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut pintaansa kullanruskean värin.
  • Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat