Tosca-mustaherukkapiirakka
Portioner
Taikina
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 100 g margariinia
- 1 keltuainen
- 5 dl mustaherukoita
- 0.5 dl mustaherukkalikööriä
- 75 g margariinia
- 130 g pähkinä- tai mantelirouhetta
- 0.75 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
- Sekoita pohjataikinan vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Nypi jauhoseokseen margariini ja sekoita lopuksi keltuainen. Anna taikinan tasaantua 30 minuuttia kylmässä.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reuna foliopaperilla ja esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Survo täytteen mustaherukat ja sekoita joukkoon likööri.
- Sulata toscakuorrutuksen margariini ja sekoita rasvaan muut ainekset.
- Poista esipaistetun pohjan reunoilta folio, täytä pohja marjatäytteellä ja levitä päälle toscakuorrutus.
- Paista piirasta 225 asteessa noin 10 – 15 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut pintaansa kullanruskean värin.
- Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: