Tomaattiketsuppi
Portioner
Ohje
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 2 sipulia
- 2 punaista paprikaa
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1.5 dl viinietikkaa
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl neilikkaa
- 0.5 tl kardemummaa
- Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori. Paloittele sipulit ja paprikat.
- Sekoita kattilassa fariinisokeri, viinietikka ja suola. Kuumenna ja lisää kasvikset. Keitä noin tunti.
- Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta neilikalla ja kardemummalla.
- Kaada ketsuppi hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja siirrä jääkaappiin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Säilöntäohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät