Tomaatti-perunasalaatti
Portioner
Ohje
- 3 keitettyä perunaa
- 2 dl silputtua persiljaa
- 0.5 dl silputtua minttua
- 1 ruukku(a) rucolasalaattia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 dl pinjansiemeniä
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl öljyä
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa
- Kuori ja kuutioi perunat. Sekoita kastike suuressa kulhossa ja lisää siihen perunakuutiot. Sekoita joukkoon persilja ja minttu. Huuhtele salaatti, taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä ja siirrä laakeaan vuokaan. Huuhtele ja puolita tomaatit.
- Paahda pinjansiemenet ilman rasvaa paistinpannulla keskilämmöllä. Liikuttele siemeniä paahtamisen aikana.
- Kokoa kaikki ainekset salaatiksi ja tarjoa esimerkiksi iltapalana täysjyväleivän kanssa tai lisäkkeenä grilliaterialla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti