Toffeiset omenaruudut
Portioner
Ohje
- 100 g margariinia
- 2 dl siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl kermaviiliä
- 6 dl kuorittua, kuutioitua, hapanta omenaa
- Vaahdota margariini. Lisää siirappi ja vaniljasokeri.
- Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Lisää kermaviili.
- Voitele margariinilla palanen leivinpaperia ja aseta vuoan (20 X 30 senttiä) pohjalle. Levitä päälle vajaa puolet taikinasta.
- Jaa pinnalle omenakuutiot ja levitä päällimmäiseksi loppu taikina. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kakusta neliöitä.
Vinkki:
Voit korvata omenat kolmella desilitralla tuoreita mustikoita.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Luokka: