Sök efter recept

Toffeiset omenaruudut

Portioner
Ohje
  • 100 g margariinia
  • 2 dl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl kermaviiliä
  • 6 dl kuorittua, kuutioitua, hapanta omenaa
  • Vaahdota margariini. Lisää siirappi ja vaniljasokeri.
  • Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
  • Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Lisää kermaviili.
  • Voitele margariinilla palanen leivinpaperia ja aseta vuoan (20 X 30 senttiä) pohjalle. Levitä päälle vajaa puolet taikinasta.
  • Jaa pinnalle omenakuutiot ja levitä päällimmäiseksi loppu taikina. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Leikkaa kakusta neliöitä.

Vinkki:
Voit korvata omenat kolmella desilitralla tuoreita mustikoita.

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset