Timjamiomenat
Portioner
Ohje
- 3 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- nippu timjamia
- 1 kg omenoita
- 1 sitruuna
- Mittaa vesi, sokeri ja timjaminoksat (5 – 8 kpl) kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja lohko sitruuna.
- Lisää omena- ja sitruunalohkot kiehuvaan, timjamilla maustettuun sokeriliemeen. Keitä 2 – 3 minuuttia.
- Lado omenalohkot puhtaisiin lasitölkkeihin. Poista samalla kiehahtaneet timjaminoksat ja vaihda tuoreet yrtit tilalle. Kaada liemi päälle ja sulje tölkit.
- Jäähdytä ja tarjoa timjamiomenia esimerkiksi naudan- tai sianliharuokien lisäkkeenä.
Vinkki:
Voit vaihtaa timjamin rosmariiniin. Rosmariiniomenat täydentävät loistavasti lammasruokia. Rosmariinia riittää 3 – 5 oksaa keitinveteen ja tölkkiin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti