Sök efter recept

Timjamiomenat

Portioner
Ohje
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • nippu timjamia
  • 1 kg omenoita
  • 1 sitruuna
  • Mittaa vesi, sokeri ja timjaminoksat (5 – 8 kpl) kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  • Kuori ja lohko sitruuna.
  • Lisää omena- ja sitruunalohkot kiehuvaan, timjamilla maustettuun sokeriliemeen. Keitä 2 – 3 minuuttia.
  • Lado omenalohkot puhtaisiin lasitölkkeihin. Poista samalla kiehahtaneet timjaminoksat ja vaihda tuoreet yrtit tilalle. Kaada liemi päälle ja sulje tölkit.
  • Jäähdytä ja tarjoa timjamiomenia esimerkiksi naudan- tai sianliharuokien lisäkkeenä.

Vinkki:
Voit vaihtaa timjamin rosmariiniin. Rosmariiniomenat täydentävät loistavasti lammasruokia. Rosmariinia riittää 3 – 5 oksaa keitinveteen ja tölkkiin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti