Sök efter recept

Täytetyt uunisipulit

Täytetyt uunisipulit
Portioner
Ohje
  • 8 suurta kelta- tai punasipulia
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 viipale paahtoleipää
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl timjamia
  • noin neljännes sipuleiden sisustaa
  • 100 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
  • 1 dl kevytjuustoraastetta
  • suolaa
  • pippuria
  • Kuori sipulit ja leikkaa niistä ”hatut” erilleen, mutta talteen. Poista teelusikan tai greippiveitsen avulla sipuleiden sisukset niin, että jäljelle jää täytettävät kupit.
  • Kiehauta sipulikuppeja ja ”sipulihattuja” muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä ja jätä valumaan siivilään.
  • Hienonna jäljelle jääneistä sipuleiden sisuksista noin neljännes, hienonna valkosipuli ja kuutioi tomaatit.
  • Kuumenna pannulla öljytilkka ja lisää sipuli, valkosipuli, tomaatit, paahdettu, murennettu leipä sekä yrtit. Kuumenna seos ja siirrä kulhoon. Lisää vuohen- tai sinihomejuusto muruina, juustoraaste ja mausteet.
  • Lusikoi täyte sipulikuppeihin ja siirrä sipulit uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia.
  • Lisää hatut sipulien päälle ja kaada vuokaan pohjan peitoksi asti vettä. Jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät