Täytetyt uunisipulit
Portioner
Ohje
- 8 suurta kelta- tai punasipulia
- 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 viipale paahtoleipää
- 0.5 dl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl timjamia
- noin neljännes sipuleiden sisustaa
- 100 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
- 1 dl kevytjuustoraastetta
- suolaa
- pippuria
- Kuori sipulit ja leikkaa niistä ”hatut” erilleen, mutta talteen. Poista teelusikan tai greippiveitsen avulla sipuleiden sisukset niin, että jäljelle jää täytettävät kupit.
- Kiehauta sipulikuppeja ja ”sipulihattuja” muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä ja jätä valumaan siivilään.
- Hienonna jäljelle jääneistä sipuleiden sisuksista noin neljännes, hienonna valkosipuli ja kuutioi tomaatit.
- Kuumenna pannulla öljytilkka ja lisää sipuli, valkosipuli, tomaatit, paahdettu, murennettu leipä sekä yrtit. Kuumenna seos ja siirrä kulhoon. Lisää vuohen- tai sinihomejuusto muruina, juustoraaste ja mausteet.
- Lusikoi täyte sipulikuppeihin ja siirrä sipulit uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia.
- Lisää hatut sipulien päälle ja kaada vuokaan pohjan peitoksi asti vettä. Jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät