Täytetyt uuniomenat
Portioner
Ohje
- 2 kpl isoa omenaa
- 2 rkl juoksevaa margariinia
- 1.5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl puolukoita tai punaherukoita
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 tl kanelia
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois. Poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat.
- Asettele omenanpuolikkaat leveämpi pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
- Mittaa rasva kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet.
- Täytä kaura-marjaseoksella ensin omenien reiät ja jaa sitten loppu täyte tasaisesti jokaisen omenanpuolikkaan päälle.
- Paista täytettyjä omenoita uunin keskiosassa 15–25 minuuttia kunnes täyte saa hiukan väriä.
- Nauti uuniomenat esim. vaniljajogurtin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet