Sök efter recept

Täytetyt uuniomenat

Täytetyt uuniomenat
Portioner
Ohje
  • 2 kpl isoa omenaa
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • 1.5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl puolukoita tai punaherukoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • Säädä uuni 200 asteeseen.
  • Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois. Poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat.
  • Asettele omenanpuolikkaat leveämpi pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Mittaa rasva kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet.
  • Täytä kaura-marjaseoksella ensin omenien reiät ja jaa sitten loppu täyte tasaisesti jokaisen omenanpuolikkaan päälle.
  • Paista täytettyjä omenoita uunin keskiosassa 15–25 minuuttia kunnes täyte saa hiukan väriä.
  • Nauti uuniomenat esim. vaniljajogurtin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet