Täytetyt portobellot
Portioner
Ohje
- 8 kpl portobellosieniä
- 1 kpl iso sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynsi
- 1 kpl punainen chili
- 2 kpl porkkanaa
- 1 ruukku(a) persiljaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g kananpojanjauhelihaa
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria
- 2 kpl munaa
- 100 g juustoraastetta
- Poista sienistä jalat ja hienonna ne.
- Hienonna sipulit ja chili. Raasta porkkanat. Hienonna persilja.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää pannulle jauheliha, sienihakkelus, sipulit, chili ja porkkanaraaste. Kypsennä sekoitellen.
- Mausta soijakastikkeella, pippurilla ja persiljalla.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset täytteeseen.
- Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele siihen portobellojen lakit. Täytä sienet jauheliha-kasvisseoksella. Siirrä 200-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele joukkoon varovasti juustoraastetta ja nostele seos esipaistetuille sienille.
- Kuorruta 250-asteisessa uunissa viisi minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät