Sök efter recept

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot
Portioner
Ohje
  • 8 kpl portobellosieniä
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl punainen chili
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g kananpojanjauhelihaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 kpl munaa
  • 100 g juustoraastetta
  • Poista sienistä jalat ja hienonna ne.
  • Hienonna sipulit ja chili. Raasta porkkanat. Hienonna persilja.
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää pannulle jauheliha, sienihakkelus, sipulit, chili ja porkkanaraaste. Kypsennä sekoitellen.
  • Mausta soijakastikkeella, pippurilla ja persiljalla.
  • Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset täytteeseen.
  • Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele siihen portobellojen lakit. Täytä sienet jauheliha-kasvisseoksella. Siirrä 200-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele joukkoon varovasti juustoraastetta ja nostele seos esipaistetuille sienille.
  • Kuorruta 250-asteisessa uunissa viisi minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät