Sök efter recept

Täytetyt herkkusienet

Portioner
Ohje
  • 20 kpl herkkusientä
Täyte
  • Täytteeseen 1:
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ripaus sitruuna- tai mustapippuria
  • 2 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
  • Täytteeseen 2:
  • 0.5 dl pehmeää vuohenjuustoa tai sulatejuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
  • Irrota sienistä jalat. Voit hienontaa ne ja käyttää puolet täytteeseen 2 ja loput esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen. Nosta sienien lakit uunivuokaan.
  • Puolet herkkusienistä voit täyttää sinihomejuustoseoksella. Sitä varten murenna homejuusto haarukalla murusiksi. Mausta pippurilla ja rakuunalla. Jaa juustoseos herkkusienien lakkeihin.
  • Toinen puoli herkkusienistä saa vuohenjuusto- tai sulatejuustotäytteen. Ota puolet herkkusienten jaloista hienonnetusta silpusta ja sekoita joukkoon vuohen- tai sulatejuusto, pippuri ja ruohosipuli. Täytä herkkusienten lakit.
  • Kypsennä täytettyjä sieniä 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja sienet ovat kuumenneet, eli noin 10 minuuttia.
  • Koristele tarjolle tuotaessa tuoreella yrttisilpulla.

Vinkki: Voit kypsentää täytetyt herkkusienet oikein hyvin myös grillissä. Käytä folioalustaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät