Täytetyt herkkusienet
Portioner
Ohje
- 20 kpl herkkusientä
- Täytteeseen 1:
- 50 g sinihomejuustoa
- ripaus sitruuna- tai mustapippuria
- 2 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
- Täytteeseen 2:
- 0.5 dl pehmeää vuohenjuustoa tai sulatejuustoa
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia
- Irrota sienistä jalat. Voit hienontaa ne ja käyttää puolet täytteeseen 2 ja loput esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen. Nosta sienien lakit uunivuokaan.
- Puolet herkkusienistä voit täyttää sinihomejuustoseoksella. Sitä varten murenna homejuusto haarukalla murusiksi. Mausta pippurilla ja rakuunalla. Jaa juustoseos herkkusienien lakkeihin.
- Toinen puoli herkkusienistä saa vuohenjuusto- tai sulatejuustotäytteen. Ota puolet herkkusienten jaloista hienonnetusta silpusta ja sekoita joukkoon vuohen- tai sulatejuusto, pippuri ja ruohosipuli. Täytä herkkusienten lakit.
- Kypsennä täytettyjä sieniä 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja sienet ovat kuumenneet, eli noin 10 minuuttia.
- Koristele tarjolle tuotaessa tuoreella yrttisilpulla.
Vinkki: Voit kypsentää täytetyt herkkusienet oikein hyvin myös grillissä. Käytä folioalustaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät