Sök efter recept

Tandoorikanaa ja paprikapilahvia

Tandoorikanaa ja paprikapilahvia
Portioner
Ohje
  • 3 maustamatonta broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • Jogurttimarinadiin
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl tandoori- tai punaista currytahnaa
  • 0.5 sitruunan mehu
  • Lisäksi:
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • Paprikapilahviin:
  • 3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jeeraa
  • 2 tähtianista
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl basmatiriisiä
  • Lisäksi:
  • 1 dl mantelilastuja
  • mantelilastuja
  • Leikkaa broilerin rintafileet viistosti kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita jogurttimarinadin ainekset kulhoon ja pane broileripalat joukkoon niin, että ne peittyvät kauttaaltaan marinadiin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin muutaman tunnin ajan.
  • Paloittele paprikat ja pane voidellun uunivuoan pohjalle.
  • Kuori ja hienonna punasipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää sipuli, kurkuma, jeera ja tähtianikset. Kuumenna sekoittaen ja varoen polttamasta mausteita. Lisää vesi sekä suola tai kanafondi. Kaada seos paprikapalojen päälle vuokaan. Lisää riisi ja sekoittele hieman. Peitä vuoka foliolla.
  • Voitele toinen pienehkö uunivuoka ja nostele siihen limittäin broileripalat. Murskaa pinnalle korianterinsiemenet. Peitä vuoka foliolla.
  • Siirrä molemmat vuoat 200-asteiseen uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Poista foliot. Ripottele broilerivuokaan mantelilastut ja sekoittele pilahviriisiä.
  • Kypsennä riisiä ja broileria edelleen uunissa 20 minuuttia.
  • Lisää ennen tarjoilua molempien ruokien pinnalle tuoretta korianteria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät