Sök efter recept

Suomalainen sipulisoppa

Portioner
Ohje
  • 8 isoa sipulia
  • voita tai öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1.5 l vettä
  • 1 laakerinlehteä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • suolaa
Tarjoiluun
  • paahdettuja hapanleipäkuutioita
  • Kuori sipulit, puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Hauduta sipuleita padassa voissa tai öljyssä silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia.
  • Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen sekä vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.
  • Keitä miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Tarjoa keiton kanssa pieniä kuivalla pannulla paahdettuja hapanleipä-kuutioita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet