Suomalainen sipulisoppa
Portioner
Ohje
- 8 isoa sipulia
- voita tai öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1.5 l vettä
- 1 laakerinlehteä
- 1 kasvisliemikuutio
- valkopippuria
- mustapippuria
- suolaa
- paahdettuja hapanleipäkuutioita
- Kuori sipulit, puolita ja leikkaa edelleen viipaleiksi. Hauduta sipuleita padassa voissa tai öljyssä silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen sekä vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.
- Keitä miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Tarjoa keiton kanssa pieniä kuivalla pannulla paahdettuja hapanleipä-kuutioita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: