Sök efter recept

Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat

Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat
Portioner
Ohje
  • 3 kpl punajuurta
  • vettä keittämiseen
  • 3 kpl keltuaista
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vuokien voiteluun margariinia tai öljyä
  • 150 g chévreä eli vuohenjuustoa
  • 0.5 dl ranskankermaa
  • Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi, noin 40 minuutissa. Kuori ja paloittele ne tehosekoittimen kannuun tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta.
  • Lisää joukkoon keltuaiset ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Soseuta seos tasaiseksi.
  • Voitele neljä annosvuokaa tai yksi isompi uunivuoka. Paloittele vuohenjuusto ja jaa vuokien pohjille. Lisää päälle ranskankermaa ja painele aineksia hieman lusikalla.
  • Kaada päälle punajuuriseos. Paista 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, isoa vuokaa noin tunti.
  • Voit tarjota ruoan välittömästi. Jokainen ruokailija voi itse nostaa punajuuri-vuohenjuustopaistosta lautaselleen ja nauttia sitä esimerkiksi osana kasvis- tai riista-ateriaa tai joulukauden juhlapöydän herkkujen kanssa.

Vinkki: Voit ripotella pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä, manteleita tai pähkinöitä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät