Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat
Portioner
Ohje
- 3 kpl punajuurta
- vettä keittämiseen
- 3 kpl keltuaista
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- mustapippuria
- vuokien voiteluun margariinia tai öljyä
- 150 g chévreä eli vuohenjuustoa
- 0.5 dl ranskankermaa
- Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi, noin 40 minuutissa. Kuori ja paloittele ne tehosekoittimen kannuun tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta.
- Lisää joukkoon keltuaiset ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Soseuta seos tasaiseksi.
- Voitele neljä annosvuokaa tai yksi isompi uunivuoka. Paloittele vuohenjuusto ja jaa vuokien pohjille. Lisää päälle ranskankermaa ja painele aineksia hieman lusikalla.
- Kaada päälle punajuuriseos. Paista 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, isoa vuokaa noin tunti.
- Voit tarjota ruoan välittömästi. Jokainen ruokailija voi itse nostaa punajuuri-vuohenjuustopaistosta lautaselleen ja nauttia sitä esimerkiksi osana kasvis- tai riista-ateriaa tai joulukauden juhlapöydän herkkujen kanssa.
Vinkki: Voit ripotella pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä, manteleita tai pähkinöitä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät