Suklaiset porkkanaleivokset
Portioner
Ohje
- 1 porkkana
- 15 kuivattua aprikoosia
- 50 g suklaata
- 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
- 0.5 dl kookoshiutaleita
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl (kaakaojauhetta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1.5 dl sokeria
- 2 munaa
- 0.75 dl pullomargariinia
- 1 dl maitoa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl maitorahkaa
- 2 dl tomusokeria
- rouhittuja pähkinöitä tai suklaata
- Vuoraa noin 20 x 35 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka hyvin. Isommassa vuoassa kakusta, josta leikkaat leivokset tulee matalampi, pienemmässä korkeampi.
- Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja hienonna aprikoosit porkkanaraasteen joukkoon suikaleiksi esim. saksilla.
- Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää porkkana-aprikoosiraaseeseen pähkinöiden ja kookoshiutaleiden kanssa.
- Sekoita porkkanaseokseen jauhot, (kaakaojauhe), leivinjauhe, kaneli ja sokeri.
- Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Kääntele munaseos porkkanaseokseen ja levitä taikina vuokaan.
- Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on pinnalta kauniin ruskea ja tikulla koetettaessa tikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten leikkuulaudalle.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrutus huolimattomasti täysin jäähtyneelle kakulle ja ripottele pinnalle pähkinä- tai suklaarouhetta. Leikkaa haluamasi kokoisiksi leivoksiksi ja tarjoa.
Vinkki:
Voit pakastaa ilman kuorrutusta olevan kakun. Levitä kuorrutus sulaneen kakun pinnalle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset