Sök efter recept

Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Sosekeitto paahdetuista kasviksista
Portioner
Ohje
  • 2 palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 purjosipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 0.5 dl (ruokakermaa tai ranskankermaa)
  • Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Siirrä kaikki kasvikset kulhoon ja pyöräytä joukkoon öljy, timjami ja pippuri.
  • Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kasvisfondi ja paahdetut kasvikset. Kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. tarkista maku.
  • Voit pehmentää keiton maun ruokakermalla, mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Lisää keittoannosten päälle pinnoitetulla pannulla kevyesti paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet