Sosekeitto paahdetuista kasviksista
Portioner
Ohje
- 2 palsternakkaa
- 4 perunaa
- 3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 purjosipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- mustapippuria myllystä
- 1 l vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 0.5 dl (ruokakermaa tai ranskankermaa)
- Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Siirrä kaikki kasvikset kulhoon ja pyöräytä joukkoon öljy, timjami ja pippuri.
- Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kasvisfondi ja paahdetut kasvikset. Kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. tarkista maku.
- Voit pehmentää keiton maun ruokakermalla, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Lisää keittoannosten päälle pinnoitetulla pannulla kevyesti paahdettuja auringonkukansiemeniä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet