Sitruunainen kurpitsakeitto
Portioner
Ohje
- 800 g lohko oranssista kurpitsasta
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 pienehköä omenaa
- 1 tl hienonnettua, tuoretta chiliä
- 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 rkl öljyä tai margariinia
- 1 kasvisliemikuutio
- 0.5 l vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl ruokakermaa
- Kuori kurpitsa, kaavi sisukset ja siemenet pois ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit . Lohko omenat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja raasta inkivääri.
- Kuullota kasviksia hetki rasvassa ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio tai kasvisfondi ja sitruunamehu sekä -kuoriraaste joukkoon. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kerma ja tarkista maku.
Vinkki: Voit käyttää hyväksi kurpitsan siemenet. Irrota siemenet rihmoista ja huuhtele. Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin eli noin 15 min.
Ripottele paahdettuja siemeniä keittoannosten päälle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät