Sök efter recept

Sitruunainen kurpitsakeitto

Sitruunainen kurpitsakeitto
Portioner
Ohje
  • 800 g lohko oranssista kurpitsasta
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 pienehköä omenaa
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta chiliä
  • 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä tai margariinia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 0.5 l vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • Kuori kurpitsa, kaavi sisukset ja siemenet pois ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit . Lohko omenat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja raasta inkivääri.
  • Kuullota kasviksia hetki rasvassa ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio tai kasvisfondi ja sitruunamehu sekä -kuoriraaste joukkoon. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää kerma ja tarkista maku.

Vinkki: Voit käyttää hyväksi kurpitsan siemenet. Irrota siemenet rihmoista ja huuhtele. Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin eli noin 15 min.
Ripottele paahdettuja siemeniä keittoannosten päälle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät