Sök efter recept

Sisilialainen vihanneshöystö

Sisilialainen vihanneshöystö
Portioner
Ohje
  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 0.5 munakoiso
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Puolita paprikat ja poista sisäseinämät ja siemenet. Leikkaa kolmiomaisiksi paloiksi.
  • Kuori ja paloittele punasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkitääin neljään osaan ja paloittele.
  • Viipaloi lehtisellerin varret.
  • Kuumena tilkka öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla nostellen noin 10 minuutin ajan.
  • Mausta hunajalla ja balsamietikalla.
  • Lisää rusinat, joita voit ensin hetken aikaa liottaa vesitilkassa.
  • Paahda pinajnsiemeniä pinnoitetulal pannulla tai uunissa ja lisää vihannesten joukkoon.
  • Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.

Vinkki:
Tarjoa vihanneshöystö lihan, kalan, kanan tai makkaran lisäkkeenä tai paahdetun leivän kanssa kasvisruokana. Pinnalle sopivat parmesaanijuustolastut ja rucolan ja basilikan lehdet.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät