Sisilialainen vihanneshöystö
Portioner
Ohje
- 3 eriväristä paprikaa
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kesäkurpitsa
- 0.5 munakoiso
- 3 lehtisellerin vartta
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl pinjansiemeniä
- suolaa
- mustapippuria
- Puolita paprikat ja poista sisäseinämät ja siemenet. Leikkaa kolmiomaisiksi paloiksi.
- Kuori ja paloittele punasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkitääin neljään osaan ja paloittele.
- Viipaloi lehtisellerin varret.
- Kuumena tilkka öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla nostellen noin 10 minuutin ajan.
- Mausta hunajalla ja balsamietikalla.
- Lisää rusinat, joita voit ensin hetken aikaa liottaa vesitilkassa.
- Paahda pinajnsiemeniä pinnoitetulal pannulla tai uunissa ja lisää vihannesten joukkoon.
- Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
Vinkki:
Tarjoa vihanneshöystö lihan, kalan, kanan tai makkaran lisäkkeenä tai paahdetun leivän kanssa kasvisruokana. Pinnalle sopivat parmesaanijuustolastut ja rucolan ja basilikan lehdet.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät