Sipulikeitto
Portioner
Ohje
- 8 sipulia
- 1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- 1 rkl voita
- 2 rkl öljyä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1.2 l kasvis- kana- tai lihalientä
- mustapippuria
- (suolaa)
- paahdettua vaaleaa leipää
- juustoraastetta
- Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota sipulit, valkosipuli ja timjami öljy-voi -seoksessa paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää valkoviini, liemi ja mustapippuri.
- Hauduta hiljaisella tulella noin 30 minuuttia, kunnes sipuli on kypsää.
- Ripottele paahdetun leipäviipaleen päälle juustoraastetta ja kuorruta nopeasti kuumassa uunissa tai grillissä.
- Leikkaa leipä kolmioiksi ja nosta juuri ennen tarjoilua keiton päälle tai tarjoa erikseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: