Sök efter recept

Sipulikeitto

Portioner
Ohje
  • 8 sipulia
  • 1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1.2 l kasvis- kana- tai lihalientä
  • mustapippuria
  • (suolaa)
Lisäksi
  • paahdettua vaaleaa leipää
  • juustoraastetta
  • Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuullota sipulit, valkosipuli ja timjami öljy-voi -seoksessa paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää valkoviini, liemi ja mustapippuri.
  • Hauduta hiljaisella tulella noin 30 minuuttia, kunnes sipuli on kypsää.
  • Ripottele paahdetun leipäviipaleen päälle juustoraastetta ja kuorruta nopeasti kuumassa uunissa tai grillissä.
  • Leikkaa leipä kolmioiksi ja nosta juuri ennen tarjoilua keiton päälle tai tarjoa erikseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Sipulit