Sök efter recept

Sillitartar ja varhaisperunat

Portioner
Ohje
  • 8 varhaisperunaa viipaloituna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 timjaminoksaa
  • 4 persiljanoksaa
  • 4 meiraminoksaa
Lisäksi
  • 200 g sillifileetä
  • 2 suola- tai herkkukurkkua
  • 2 sipulia varsineen tai ruohosipulia
  • 2 dl kermaviiliä
  • mustapippuria
  • Viipaloi perunat ja jaa neljälle alumiinifoliolle. Sivele perunat öljyllä.
  • Pane jokaiseen annokseen valkosipulinkynsi ja yrttien oksat.
  • Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30 – 45 minuuttia. Voit laittaa perunat myös uunivuokaan ja kypsentää uunissa alumiinifoliolla peitettynä
  • Kuutioi silli ja kurkut. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja kermaviili. Mausta pippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai em. yrttiperunoiden kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salsat, tahnat ja vastaavat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti