Sillitartar ja varhaisperunat
Portioner
Ohje
- 8 varhaisperunaa viipaloituna
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 timjaminoksaa
- 4 persiljanoksaa
- 4 meiraminoksaa
- 200 g sillifileetä
- 2 suola- tai herkkukurkkua
- 2 sipulia varsineen tai ruohosipulia
- 2 dl kermaviiliä
- mustapippuria
- Viipaloi perunat ja jaa neljälle alumiinifoliolle. Sivele perunat öljyllä.
- Pane jokaiseen annokseen valkosipulinkynsi ja yrttien oksat.
- Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30 – 45 minuuttia. Voit laittaa perunat myös uunivuokaan ja kypsentää uunissa alumiinifoliolla peitettynä
- Kuutioi silli ja kurkut. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja kermaviili. Mausta pippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai em. yrttiperunoiden kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salsat, tahnat ja vastaavat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti