Siitakerisotto
Portioner
Ohje
- 300 g siitakesieniä
- 1 rkl öljyä
- 2.5 dl puuroriisiä tai risottoriisiä
- 1 punasipuli
- 50 g voita tai margariinia
- 6 dl kuumaa kasvis-, kana- tai kalalientä
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl sitruunan mehua
- 0.5 dl (valkoviiniä)
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- tuoretta salviaa
- Halkaise siitakkeet lakista kantaan. Suuret sienet voit leikata vielä pienemmiksi.
- Kuumenna öljy ja paista sieniä niin, että niistä haihtuu ylimääräinen neste.
- Huuhdo riisiä kylmän veden alla, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu. Hienonna punasipuli.
- Kuumenna osa rasvasta kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi. Lisää kolmasosa kuumasta liemestä. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä ja lisää lientä edellisen imeydyttyä.
- Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Risotto saa jäädä kosteaksi, löysän puuromaiseksi ja hivenen raa'aksi (al dente). Lisää lopuksi joukkoon paahdetut sienet, loput rasvasta, parmesaanijuustoa ja hienonnettua salviaa. Sekoita tasaiseksi.Tarjoa sienirisottoa sellaisenaan tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet