Sök efter recept

Siirappiset uuniomenat

Siirappiset uuniomenat
Portioner
Ohje
  • 4 hapahkoa omenaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl vettä
  • Pese ja kuori omenat. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria. Poista kota omenaporalla.
  • Voitele uunivuoka. Aseta omenat uunivuokaan reikä ylöspäin.
  • Valuta omenien pinnalle siirappia ja ripottele päälle kanelia. Kaada vesi uunivuoan pohjalle.
  • Kypsennä omenia uunissa 225 asteessa kunnes ne pehmenevät eli noin 30 minuuttia. Valele omenia kypsymisen loppuaikana nostelemalla lusikalla vettä astian pohjalta omenien päälle.
  • Tarjoile vähän jäähtyneinä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset