Sienisalaattitäytteinen leipä
Portioner
Ohje
- 1 kpl leipä (soikea tai pyöreä sekaviljaleipä)
- 1 kpl kesäkurpitsa viipaleina
- leivän sisustaa
- suolaa ja mustapippurirouhetta
- 100 g siitakesieniä
- 150 g osterivinokkaita
- 2 rkl öljyä
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 tl suolaa
- 2 tl balsamietikkaa
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta salviaa
- tuoretta timjamia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- rucolanlehtiä
- Leikkaa pullean limpun päältä viipale, ts. ”kansi” pois. Koverra sisusta pois veitsen avulla niin, että leivän pohja ja reunat pysyvät ehjinä. Yritä saada sisus mahdollisimman suurena palana ja leikkaa kuutioiksi.
- Paahda leipäkuutiot 250-asteisessa uunissa uunipellillä grillivastuksen alla. Sekoita leipäpaloja pari kertaa paahtamisen aikana.
- Ota leipäkuutiot pois ja levitä pellille kesäkurpitsaviipaleet. Paahda myös kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat väriä. Käännä kerran paahtamisen aikana. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta. Leikkaa sienet 2 – 4 osaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja hienonnettua valkosipulia kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
- Hienonna salvia ja timjami ja lisää yrtit pannulle kuumennuksen loppuvaiheessa. Lisää joukkoon tuorejuustonokareita. Kokoa koverretun leivän sisään kerroksittain kesäkurpitsaa, sieniseosta, leipäkuutioita ja rucolaa.
- Aseta leipä tarjolle ja leikkaa jokaiselle ruokailijalle viipale leivästä.
Vinkki:
Salaatin voi valmistaa myös pienten sämpylöiden sisään yksittäisiksi annoksiksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät