Sök efter recept

Sienisalaattitäytteinen leipä

Sienisalaattitäytteinen leipä
Portioner
Ohje
  • 1 kpl leipä (soikea tai pyöreä sekaviljaleipä)
  • 1 kpl kesäkurpitsa viipaleina
  • leivän sisustaa
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
  • 100 g siitakesieniä
  • 150 g osterivinokkaita
  • 2 rkl öljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl balsamietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • tuoretta timjamia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • rucolanlehtiä
  • Leikkaa pullean limpun päältä viipale, ts. ”kansi” pois. Koverra sisusta pois veitsen avulla niin, että leivän pohja ja reunat pysyvät ehjinä. Yritä saada sisus mahdollisimman suurena palana ja leikkaa kuutioiksi.
  • Paahda leipäkuutiot 250-asteisessa uunissa uunipellillä grillivastuksen alla. Sekoita leipäpaloja pari kertaa paahtamisen aikana.
  • Ota leipäkuutiot pois ja levitä pellille kesäkurpitsaviipaleet. Paahda myös kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat väriä. Käännä kerran paahtamisen aikana. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta. Leikkaa sienet 2 – 4 osaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja hienonnettua valkosipulia kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
  • Hienonna salvia ja timjami ja lisää yrtit pannulle kuumennuksen loppuvaiheessa. Lisää joukkoon tuorejuustonokareita. Kokoa koverretun leivän sisään kerroksittain kesäkurpitsaa, sieniseosta, leipäkuutioita ja rucolaa.
  • Aseta leipä tarjolle ja leikkaa jokaiselle ruokailijalle viipale leivästä.

Vinkki:
Salaatin voi valmistaa myös pienten sämpylöiden sisään yksittäisiksi annoksiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät