Sieni-purjolohi
Portioner
Ohje
- 600 g kirjolohifileetä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta tilliä
- 200 g herkkusieniä
- 2 pientä purjoa
- tilkka rypsiöljyä
- 1.5 dl ruokakermaa
- Aseta huuhtaistu ja pyyhitty kalafilee nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä.
- Viipaloi sienet ja puolitetut purjot.
- Kuumenna sieniviipaleita ja purjoa tilkassa öljytilkassa viitisen minuuttia.
- Kaada joukkoon kerma ja hauduta muutama minuutti.
- Levitä sieni-purjoseos kalafileen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tarjoa lohen kanssa keitinperunoita ja raikasta salaattia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: