Sök efter recept

Sieni-purjolohi

Sieni-purjolohi
Portioner
Ohje
  • 600 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta tilliä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 pientä purjoa
  • tilkka rypsiöljyä
  • 1.5 dl ruokakermaa
  • Aseta huuhtaistu ja pyyhitty kalafilee nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä.
  • Viipaloi sienet ja puolitetut purjot.
  • Kuumenna sieniviipaleita ja purjoa tilkassa öljytilkassa viitisen minuuttia.
  • Kaada joukkoon kerma ja hauduta muutama minuutti.
  • Levitä sieni-purjoseos kalafileen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa lohen kanssa keitinperunoita ja raikasta salaattia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Sienet, Uuni- ja grilliruoat