Sök efter recept

Sieni-katkarapu-ceviche

Sieni-katkarapu-ceviche
Portioner
Ohje
  • 200 g valkoisia herkkusieniä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl limettimehua
  • 100 g katkarapuja (pakaste)
  • 0.25 kpl punaista chiliä
  • 0.5 kpl tuoretta kurkkua
  • tuoretta korianteria
  • 0.5 dl appelsiinimehua
  • 0.5 dl ollivi- tai rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 kpl avokado
  • Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa. Viipaloi herkkusienet. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne limettimehuun.
  • Lisää katkaravut ja sieniviipaleet valkosipuli-limettimehuun. Hienonna chili. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää nämä käännellen katkarapu-sieniseokseen. Anna ainesten maustua jääkaapissa tunnin ajan.
  • Mausta seos hienonnetulla korianterilla, appelsiinimehulla, tilkalla öljyä, suolalla ja pippurilla. Voit vielä antaa seoksen maustua jääkaapissa hetken aikaa.
  • Annostele ceviche tarjolle laseihin. Korista avokadolohkoilla. Tarjoa lisänä patonkia tai maalaisleipää.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät