Sieni-katkarapu-ceviche
Portioner
Ohje
- 200 g valkoisia herkkusieniä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl limettimehua
- 100 g katkarapuja (pakaste)
- 0.25 kpl punaista chiliä
- 0.5 kpl tuoretta kurkkua
- tuoretta korianteria
- 0.5 dl appelsiinimehua
- 0.5 dl ollivi- tai rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
- 1 kpl avokado
- Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa. Viipaloi herkkusienet. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne limettimehuun.
- Lisää katkaravut ja sieniviipaleet valkosipuli-limettimehuun. Hienonna chili. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää nämä käännellen katkarapu-sieniseokseen. Anna ainesten maustua jääkaapissa tunnin ajan.
- Mausta seos hienonnetulla korianterilla, appelsiinimehulla, tilkalla öljyä, suolalla ja pippurilla. Voit vielä antaa seoksen maustua jääkaapissa hetken aikaa.
- Annostele ceviche tarjolle laseihin. Korista avokadolohkoilla. Tarjoa lisänä patonkia tai maalaisleipää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät