Satokauden rosolli ja kuuma yrttikastike
Portioner
Ohje
- 1.5 kg puna- tai keltajuuri, lohko, tuore
- 1.6 kg porkkana, lohko, tuore
- 1 kg palsternakka, lohko, tuore
- 0.8 kg lehtiselleri, pala, tuore
- 0.8 kg Kyssäkaali, lohko, tuore
- 1 kg Kesäkurpitsa, lohko, tuore
- 0.5 kg punasipuli, viipale, tuore
- 0.5 kg omena, lohko, tuore
- 0.001 kg kumina
- 0.001 kg maustepippuri, rouhe
- 0.05 kg yrttisuola
- 0.03 kg suola
- 0.2 kg rypsiöljy, kylmäpuristettu
- 2.5 kg juustokastike, valmis, 9 %
- 0.05 kg timjami, pilkottu, tuore
- 0.05 kg basilika, pilkottu, tuore
- 0.015 kg suola
- 0.02 kg hunaja, juokseva
Höyrytä erikseen punajuuri, porkkana, palsternakka, selleri ja kyssäkaali.
Älä kypsennä liikaa.
Jäähdytä kasvikset.
Sekoita kypsennetyt kasvikset, kesäkurpitsa, sipuli, omena, mausteet ja öljy. Anna rosollin maustua vähintään tunti.
Sekoita lämmitetyn juustokastikkeen joukkoon hienonnetut yrtit ja mausteet.
Rosollin voi myös kuumentaa 175 asteessa uunissa 30 minuuttia.
Vinkki: Rosolli sopii kylmänä salaattipöytään, lämpimänä lisäkkeeksi tai kasvispääruoaksi.
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät