Sök efter recept

Säilötyt vihreät tomaatit

Portioner
Ohje
  • 1 kg vihreitä tomaatteja
  • 1 l vettä
  • 1 rkl merisuolaa
Marinadiin
  • 5 dl vettä
  • 2.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 rkl sinapinsiemeniä
  • Poista tomaateista kannat ja pistele tomaattien kuoret haarukalla.
  • Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja irrota kuoret.
  • Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Varo, etteivät tomaatit kiehu rikki.
  • Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle.
  • Sulje tölkit ja säilytä kylmässä ja pimeässä. Tomaattisäilyke on valmista tarjottavaksi viikon kuluttua

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät