Säilötyt vihreät tomaatit
Portioner
Ohje
- 1 kg vihreitä tomaatteja
- 1 l vettä
- 1 rkl merisuolaa
- 5 dl vettä
- 2.5 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl sokeria
- 10 neilikkaa
- 1 kanelitanko
- 0.5 rkl sinapinsiemeniä
- Poista tomaateista kannat ja pistele tomaattien kuoret haarukalla.
- Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja irrota kuoret.
- Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Varo, etteivät tomaatit kiehu rikki.
- Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle.
- Sulje tölkit ja säilytä kylmässä ja pimeässä. Tomaattisäilyke on valmista tarjottavaksi viikon kuluttua
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: