Sök efter recept

Säilötyt avomaankurkut

Portioner
Ohje
  • 1 kg avomaan kurkkuja
  • piparjuurilastuja
  • mustaherukanlehtiä
  • tillinkukintoja
Marinadiin
  • 6 dl vettä
  • 2.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl kokonaisia neilikoita
  • Pese ja viipaloi kurkut. Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillinkukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.
  • Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada liemi kurkkujen päälle. Sulje tölkki.
  • Anna jäähtyä ja vie kylmään. Kurkut saavat maustua vähintään viikon ajan jääkaapissa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät