Säilötyt avomaankurkut
Portioner
Ohje
- 1 kg avomaan kurkkuja
- piparjuurilastuja
- mustaherukanlehtiä
- tillinkukintoja
- 6 dl vettä
- 2.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 0.5 tl kokonaisia neilikoita
- Pese ja viipaloi kurkut. Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, mustaherukanlehdet ja tillinkukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.
- Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada liemi kurkkujen päälle. Sulje tölkki.
- Anna jäähtyä ja vie kylmään. Kurkut saavat maustua vähintään viikon ajan jääkaapissa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: