Ruusunmarja-omenamarmeladi
Portioner
Ohje
- 500 g ruusunmarjoja
- 500 g happamia omenoita
- 2 dl vettä
- 500 g sokeria
- 0.5 sitruunan mehu
- Valitse ruusunmarjat tarkoin: vain vaaleanpunaiset ja punaiset kelpaavat, tummanpunaiset ovat liian kypsiä.
- Halkaisen ruusunmarjat ja poista siemenet pienen lusikan tai sen varren avulla. Leikkaa marjat neljään osaan.
- Kuori omenat ja paloittele niin, että siemenkodat jäävät jäljelle.
- Keitä paloiteltuja marjoja ja hedelmiä vedessä hiljaa kannen alla 25 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Tölkitä marmeladi kuumana lasipurkkiin, ja sulje vasta kun sisältö on kunnolla jäähtynyt.
- Jos käytät sulatettua säilytysvahaa, levitä vaha jäähtyneen marmeladin päälle ja sulje purkki vasta vahan jäähdyttyä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: