Sök efter recept

Ruusunmarja-omenamarmeladi

Portioner
Ohje
  • 500 g ruusunmarjoja
  • 500 g happamia omenoita
  • 2 dl vettä
  • 500 g sokeria
  • 0.5 sitruunan mehu
  • Valitse ruusunmarjat tarkoin: vain vaaleanpunaiset ja punaiset kelpaavat, tummanpunaiset ovat liian kypsiä.
  • Halkaisen ruusunmarjat ja poista siemenet pienen lusikan tai sen varren avulla. Leikkaa marjat neljään osaan.
  • Kuori omenat ja paloittele niin, että siemenkodat jäävät jäljelle.
  • Keitä paloiteltuja marjoja ja hedelmiä vedessä hiljaa kannen alla 25 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
  • Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Tölkitä marmeladi kuumana lasipurkkiin, ja sulje vasta kun sisältö on kunnolla jäähtynyt.
  • Jos käytät sulatettua säilytysvahaa, levitä vaha jäähtyneen marmeladin päälle ja sulje purkki vasta vahan jäähdyttyä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Marjat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet