Rasvaton porkkana-mantelikakku
Portioner
Ohje
- 5 munaa
- 2.5 dl fariinisokeria
- 1.5 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0.5 sitruunan mehu
- 250 g porkkanaa raasteena
- 100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- Voitele ja korppujauhota huolellisesti irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm).
- Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon, samoin sitruunamehu ja porkkanaraaste varovasti taikinaa puuhaarukalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.
- Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki:
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Luokka: