Sök efter recept

Rasvaton porkkana-mantelikakku

Rasvaton porkkana-mantelikakku
Portioner
Ohje
  • 5 munaa
  • 2.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 250 g porkkanaa raasteena
  • 100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Voitele ja korppujauhota huolellisesti irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm).
  • Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon, samoin sitruunamehu ja porkkanaraaste varovasti taikinaa puuhaarukalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.
  • Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Luokka:

Juurekset, Makeat leivonnaiset