Rapea omenapaistos
- 0.833 kg margariini, laktoositon, 60 %
- 2.667 kg vehnäjauho, puolikarkea
- 1.333 kg sokeri
- 0.033 kg leivinjauhe
- 0.033 kg ruokasooda
- 0.117 kg vanilliinisokeri
- 0.208 kg kananmuna
- 0.667 kg piimä, vl, rasvaton
- 0.208 kg sokeri
- 0.05 kg kaneli, jauhe
- 2.083 kg omena, kuutio, pakaste
Sulata rasva ja jäähdytä.
Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää rasva kuiviin aineisiin, sekoita.
Ota taikinasta puolet toiseen kulhoon murukerrosta varten.
Sekoita toiseen puoleen taikinaa kananmunat ja piimä. Sekoita hyvin.
Jaa taikina neljään osaan (noin 1 kg / osa). Levitä taikina leivinpaperin päälle 1/1-50 GN-vuokiin.
Sekoita sokeri ja kaneli.
Ripottele omenakuutiot pohjataikinan päälle, noin 600 g / vuoka.
Tasaa sokeri-kaneliseos sekä muruseos, noin 750 g / vuoka, neljään GN-vuokaan.
Paista paistokset kiertoilmauunissa, 175 asteessa 30 minuuttia.
Vinkki: Sopii jälkiruoka- ja kahvipöydän tarjottavaksi vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa. Omenan tilalla voi käyttää mustikkaa.
Luokka: