Sök efter recept

Raparperisima

Portioner
Ohje
  • 4 l vettä
  • 1.3 kg viipaloitua raparperia
  • 0.5 kg fariinisokeria
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.25 tl tuorehiivaa
  • Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  • Kaada muodostunut raparperimehu siivilän läpi isoon astiaan fariinisokerin päälle.
  • Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu.
  • Lisää hiivaa, kun simapohja on haaleaa.
  • Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  • Pane puhtaisiin pulloihin muutamia rusinoita ja 1 tl sokeria. Kaada raparperisima päälle ja siirrä suljetut pullot kylmään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juomat, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet