Raparperisima
Portioner
Ohje
- 4 l vettä
- 1.3 kg viipaloitua raparperia
- 0.5 kg fariinisokeria
- 0.5 dl sitruunamehua
- 0.25 tl tuorehiivaa
- Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Kaada muodostunut raparperimehu siivilän läpi isoon astiaan fariinisokerin päälle.
- Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu.
- Lisää hiivaa, kun simapohja on haaleaa.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Pane puhtaisiin pulloihin muutamia rusinoita ja 1 tl sokeria. Kaada raparperisima päälle ja siirrä suljetut pullot kylmään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: