Raparpericappucino
Portioner
Ohje
- 1 kg raparperia
- 300 g sokeria
- 2 kpl vihreää kardemummaa
- 4 dl vettä
- päälle vaniljakermavaahtoa ja tummaa suklaata
- Pese, kuori ja paloittele raparperit. Sekoita kattilassa raparperipaloihin sokeri. Lisää vesi ja kuumenna hitaasti. Anna hautua hiljalleen. HUOM. älä kiehuta.
- Kuori kaardemummat ja hienonna kaardemumman siemenet huhmarella. Lisää murskattu kaardemumma.
- Keitä raparperi kypsäksi ja siivilöi keitto. Jäähdytä.
- Kaada jäähtynyt keitto kahvi- tai cappucinokuppeihin ja lisää pinnalle löysää vanilijakermavaahtoa lusikalla. Raasta päälle tummaa suklaata.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Raparperi, parsa, yms, Välipalat, pienet syötävät