Ranskalainen perunasalaatti
Portioner
Ohje
- 8 keitettyä, kiinteää perunaa
- 1 punasipuli tai sipuli
- 2 omenaa
- 2 rkl kaprista
- 200 g pakastettuja herneitä tai papuja
- 1 dl omenamehua
- 0.5 dl puna- tai omenaviinietikkaa
- 0.5 dl öljyä
- 1 rkl sinappia
- tuoretta rosmariinia tai rakuunaa
- muutama kierros valkopippuria myllystä
- (suolaa)
- Leikkaa perunat kuutioiksi tai viipaleiksi. Hienonnaa sipuli ja kuutioi omenat. Jos käytät kurkkua, leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Hienonna rosmariinia tai rakuunaa.
- Kaada kastike salaattiaineiden joukkoon.
- Sekoita salaatti nostellen ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua vähintään tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet