Sök efter recept

Ranskalainen perunasalaatti

Portioner
Ohje
  • 8 keitettyä, kiinteää perunaa
  • 1 punasipuli tai sipuli
  • 2 omenaa
  • 2 rkl kaprista
  • 200 g pakastettuja herneitä tai papuja
Kastike
  • 1 dl omenamehua
  • 0.5 dl puna- tai omenaviinietikkaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • tuoretta rosmariinia tai rakuunaa
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • (suolaa)
  • Leikkaa perunat kuutioiksi tai viipaleiksi. Hienonnaa sipuli ja kuutioi omenat. Jos käytät kurkkua, leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Hienonna rosmariinia tai rakuunaa.
  • Kaada kastike salaattiaineiden joukkoon.
  • Sekoita salaatti nostellen ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua vähintään tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet