Raikas tuoretomaattikeitto
Portioner
Ohje
- 7 kypsää tomaattia
- 1 puna- tai keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta basilikaa
- 5 dl tomaattimehua ja/tai kasvislientä
- 0.5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- rouhittua mustapippuria
- 3 tippaa tabascoa
- 2 rkl sitruunamehua
- varsiselleriä viipaleina
- paprikaa kuutioina
- fetajuustoa murusina tai raejuustoa
- Leikkaa tomaatit 2 – 4 osaan ja poista kanta. Laita tomaatit, valkosipuli ja basilika monitoimikoneen teholeikkuriin ja aja soseeksi. Lisää tomaattimehu ja/tai kasvisliemi ja mausta keitto suolalla, sokerilla, tabascolla ja sitruunamehulla. Kaada keitto kulhoon.
- Kuori sipuli ja hienonna pieneksi. Sipulista tulee herkästi kitkerää, jos se hienonnetaan monitoimikoneessa.
- Lisää hienonnettu sipuli, varsiselleriviipaleet ja paprikakuutiot. Anna keiton maustua kylmässä muutama tunti tai jopa yön yli. Tarkista maku. Ripottele pinnalle basilikaa. Tarjoa juusto erikseen toisesta kulhosta. Ruokailijat voivat ripotella sitä keittoonsa haluamansa määrän. Tarjoa keitto kylmänä vaalean leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: