Sök efter recept

Raikas porkkana-marjasose

Portioner
Ohje
  • 600 g kuorittuja porkkanoita
  • 2 dl vettä
  • 400 g karviaismarjoja tai punaherukoita
  • 2 dl sokeria
  • Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi ja keitä kypsiksi vedessä miedolla lämmöllä.
  • Valuta keitinvesi pois ja soseuta porkkanat sekä marjat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit käyttää hyvin myös pakastettuja marjoja.
  • Kaada sose kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Kaada sose pakastusrasioihin ja pakasta.
  • Sose sopii hyvin täytekakkujen, kääretorttujen ja piirakoiden täytteeksi.
  • Jos haluat soseesta kiinteää ja jääkaapissa säilytettävää, käytä 4 dl sokeria ja keitä sosetta 10 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Marjat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet