Raikas porkkana-marjasose
Portioner
Ohje
- 600 g kuorittuja porkkanoita
- 2 dl vettä
- 400 g karviaismarjoja tai punaherukoita
- 2 dl sokeria
- Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi ja keitä kypsiksi vedessä miedolla lämmöllä.
- Valuta keitinvesi pois ja soseuta porkkanat sekä marjat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit käyttää hyvin myös pakastettuja marjoja.
- Kaada sose kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kaada sose pakastusrasioihin ja pakasta.
- Sose sopii hyvin täytekakkujen, kääretorttujen ja piirakoiden täytteeksi.
- Jos haluat soseesta kiinteää ja jääkaapissa säilytettävää, käytä 4 dl sokeria ja keitä sosetta 10 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: