Purjoinen sosekeitto
Portioner
Ohje
- 1 purjoa
- 6 perunaa
- 3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1.5 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl viherpippuria
- 0.5 tl (korianterijauhetta)
- (suolaa)
- persiljaa
- raejuustoa
- Halkaise purjo(t), huuhdo ja viipaloi. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Paloittele sipulit, lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Kiehauta kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää neste ja kasvisliemivalmiste. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset pehmeiksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja tarkista maku. Koristele lopuksi persiljalla. Tarjoile keiton lisänä raejuustoa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit