Punasipuli-kirsikkatomaattisalsa
Portioner
Ohje
- 2 punasipulia
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 2 avokadoa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tuore rosmariininoksa
- 2 tl sokeria
- ripaus (meri)suolaa
- ripaus mustapippuria
- Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise tomaatit.
- Halkaise avokadot, poista kivet, koverra sisus ulos ja viipaloi.
- Sekoita rypsiöljyyn sitruunan mehu ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta seos silputulla rosmariinilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle varovasti sekoittaen. Anna salsan maustua huoneenlämmössä tunti ennen tarjoilua.
Vinkki:
Voit tarjota salsan yhdessä grillatun lihan tai kalan kanssa. Kokeile myös tuoreen leivän täytteeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salsat, tahnat ja vastaavat, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät