Sök efter recept

Punasipuli-kirsikkatomaattisalsa

Punasipuli-kirsikkatomaattisalsa
Portioner
Ohje
  • 2 punasipulia
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2 avokadoa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tuore rosmariininoksa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus (meri)suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise tomaatit.
  • Halkaise avokadot, poista kivet, koverra sisus ulos ja viipaloi.
  • Sekoita rypsiöljyyn sitruunan mehu ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta seos silputulla rosmariinilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle varovasti sekoittaen. Anna salsan maustua huoneenlämmössä tunti ennen tarjoilua.

Vinkki:
Voit tarjota salsan yhdessä grillatun lihan tai kalan kanssa. Kokeile myös tuoreen leivän täytteeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salsat, tahnat ja vastaavat, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät